Over ons

hondenoppas

Mijn eerste eigen hond was een kruising spaniel/stabij, die 16,5 jaar is geworden. Daarna een Benner Sennen, Callum, die op een maand na tien jaar geworden is. Nu heb ik twee Pyrenese berghonden, de driejarige Fait en Rambo. Rambo is een nestbroer van Fait.

Het oppassen begon een aantal jaar geleden met één hond van een kennis, waar ik een paar keer per jaar op paste tijdens hun vakantie. Later zag ik op marktplaats iemand die oppas zocht en ook op die hond heb ik een aantal jaar gepast. Het oppassen was leuk, ook voor de kinderen. Op een gegeven moment stopte voor beide honden de oppas, door enerzijds het overlijden van een hond en anderzijds een verhuizing. Ik miste het bezig zijn met honden. Toen heb ik zelf een advertentie op marktplaats gezet. Dat was vlak voor de zomer en in de zomervakantie waren er al 7 honden tegelijk, waarvan de baasjes op vakantie waren.

Hobby

Door marktplaats en mond-op-mond reclame zijn er steeds nieuwe honden bij gekomen. Echt een leuke uit de hand gelopen hobby. Een hondenbaan, waar ik veel plezier aan beleef. Zeg maar hondsdolheid. Mijn hobby was goed te combineren met mijn dagelijkse werk als huisman en vader. Van mijn hobby heb ik mijn werk gemaakt.

Hondenoppas een dankbare natte neuzen hobby.

Douwe van der Werf

Enkele ervaringen van eigenaar en hond.

*Van te voren is er ruim de tijd om een keer kennis te maken, waarbij ook Bo kennis kon maken met de andere honden. Hierbij viel het meteen op dat het hier om een echte dierenvriend gaat. Bo was meteen enthousiast en ook het contact met de andere honden verliep goed. Er wordt op de honden gelet. Mocht het weer een keer zo uitkomen dat we oppas nodig hebben, gaat Bo zeker weer naar Douwe. Het is voor ons van belang, dat de honden niet in hokjes terrecht komen, maar gewoon in een gezin wordt opgevangen. Dit is bij Douwe en de familie het geval. De honden mogen de hele dag door, naar binnen en naar buiten en kunnen lekker hun eigen ding doen. Voor ons voor herhaling vatbaar!

*Biko heeft bij Douwe, doordat er elke dag naast Callum, de Berner Sennen, altijd wel andere honden zijn heel veel geleerd en ook veel afgeleerd. Biko is een ontzettend sociale hond geworden. Dit hadden wij als baasjes hem nooit kunnen geven. Hoe mooi is het om elke keer weer af te wachten wie er nog meer logeren bij Douwe en dan een vriend of vriendin te vinden.

Zie hier.. of bekijk in het gastenboek